Over  SmartLoket

SmartLoket is een digitaal loket voor burgers, ondernemingen en verenigingen. Het is een online platform voor alle aanvragen en meldingen van uw bestuur.

De koppelingen met backofficetoepassingen en authentieke bronnen maken het mogelijk om documenten automatisch af te leveren. Bij meer complexe aanvragen is een tussenkomst van een administratief medewerker nodig om de aanvraag of melding af te handelen.

De aanvrager kan zijn aanvraag of melding, de status en de bijhorende documenten steeds raadplegen via zijn beveiligde persoonlijke internetpagina, My e-Box, Mijn burgerprofiel en het e-loket voor ondernemers.

Smartloket als werkingsinstrument

Optimaliseer je dienstverlening met SmartLoket, want slimme processen én een weldoordachte ICT-infrastructuur zijn de basis voor een flexibele, toekomstgerichte dienstverlening. Je kan binnen SmartLoket jouw processen volledig op maat modelleren of gebruik maken van de beschikbare standaardmodules.

!

Burger en burgerzaken

Papieren en attesten, Adreswijziging, …

!

Meldingen en klachten

Efficiënt meldingen- en klachtenbeheer

!

Openbare ruimte

Inname openbaar domein, Evenementen

!

Ondernemen

Digitaal ondernemersloket

!

Subsidies

Premie- en subsidieloket

!

Zelf modelleren

Bouwdoos om zelf aan de slag te gaan

De voordelen van SmartLoket 

N

24/7 dienstverlening

Burgers, ondernemingen en verenigingen kunnen 24u per dag, 7 dagen op 7 rekenen op uw digitale dienstverlening. 

N

Efficiënter, goedkoper en eenvoudiger

Aanvragen en meldingen worden gestructureerd en waar mogelijk automatisch afgehandeld. Dit vermindert de werktijd en doorlooptijd. 

N

Generiek en modulair

SmartLoket is een generieke oplossing die meegroeit met de wensen en behoeften van uw bestuur. U start met een beperkte set modules en kan later nieuwe aanvragen en meldingen implementeren.

N

Veilig

Alle transacties verlopen geëncrypteerd over https. De aanvrager identificeert zich met eID, Itsme of een alternatieve veilige aanmeldmethode waardoor u steeds zeker bent van zijn identiteit. Documenten worden rechtsgeldig afgeleverd door ze te voorzien van een elektronische handtekening.

N

Kleinere ecologische voetafdruk

Door het gebruik van SmartLoket zijn verplaatsingen naar uw fysiek loket overbodig. Bovendien gebruikt u minder papier, inkt en ander (kantoor)materiaal. 

Multikanaal

SmartLoket is meer dan een loket voor burgers, ondernemingen en verenigingen. SmartLoket biedt verschillende kanalen om aanvragen en dossiers op te volgen.

E-Loket

via de website van uw gemeente of stad

Mobiele app

via uw smartphone

Kiosk

via de kiosk in uw gemeentehuis, bibliotheek, … 

Ook interesse in SmartLoket?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.