Nieuws

Gentse gemeenteraad vergadert vanuit keukens en woonkamers

Minder vonken tijdens de debatten. Dat was de voornaamste conclusie na de digitale gemeenteraad van gisteravond in Gent. Maar er was wel algemene tevredenheid omdát er werd vergaderd. “We hebben ervoor gezorgd dat onze stad niet plat valt”, zegt Stijn De Roo (CD&V).

Terwijl overal in het land gemeenteraden worden geannuleerd, vergaderde die van Gent gisteravond wél. Niet in het stadhuis, maar vanuit huiskamers en bureaus thuis. “Ik heb zelfs een keuken met kookpotten gespot”, liet PVDA-fractieleider Tom De Meester tijdens de zitting weten.

De gemeenteraadsleden logden in Microsoft Teams in. “Zelfs met meer dan zeventig mensen lukte dat prima”, zei De Meester. “Felicitaties voor de ploeg van Digipolis die dit voor elkaar heeft gekregen. In sneltempo hebben ze een digitale stemmodule opgezet én uitgerold. Het werkte bijna beter dan op de echte gemeenteraad. De democratie ging vanavond alvast niet in lockdown.”

“Na een week digitaal vergaderen voelt het alsof ik nooit iets anders heb gedaan”, zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD). “Ongelofelijk hoe anders ons dagelijks leven er na één week al uitziet.” Maar vergaderen met zo veel volk was toch wennen. “Ik heb me teruggetrokken in mijn bureau terwijl mijn man en de kinderen aan een spelletje Risk

Lees meer op www.nieuwsblad.be

Bron: Het Nieuwsblad, Foto: IF (Tom De Meester (PVDA))

Visma Roxit draagt klanten besluitvorming over aan Green Valley Belgium

Visma Roxit draagt klanten besluitvorming over aan Green Valley Belgium

Green Valley Belgium levert nu al software voor vergaderbeheer aan vele Vlaamse steden en gemeenten. Twaalf van de dertien Vlaamse centrumsteden – zo ook Antwerpen en Gent – gebruiken het product Notula om efficiënt te vergaderen. Met deze overname zal Green Valley Belgium nu ook Nederlandse lokale besturen bedienen.

Webinar: Notula & Digitaal Archief Vlaanderen

Webinar: Notula & Digitaal Archief Vlaanderen

De digitalisering van de overheid zorgt voor nieuwe uitdagingen met betrekking tot het beheer, de (lange termijn) bewaring en de ontsluiting van de digitaal gecreëerde of ontvangen informatie. Om deze uitdagingen aan te pakken werd het Digitaal Archief Vlaanderen opgestart. Tijdens dit webinar zoomen we in op de koppeling tussen Notula en het DAV.

Gebruikersdag Notula

Gebruikersdag Notula

50 key-users werkten we aan de roadmap van Notula. Na een korte introductie over de werking van deze gebruikersgroep zoomden we in op een aantal geplande verbeteringen en voorstellen. Een conceptuele lange termijn visie mocht vandaag ook niet ontbreken.  Nieuwe koppelingen, zoals het Digitaal Archief Vlaanderen stonden op de agenda.

UZ Leuven vereenvoudigt opzoekwerk dankzij digitaal archief in Notula

UZ Leuven vereenvoudigt opzoekwerk dankzij digitaal archief in Notula

Sinds december 2021 werkt het directiecomité van UZ Leuven met Notula. Op het eerste zicht geen voor de hand liggende keuze. “Het digitaal archief wordt stilaan opgevuld en het opzoekwerk loopt al veel eenvoudiger. Dat was ook het grootste pijnpunt van onze oude werkwijze.”

Ook interesse in Notula?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.