Nieuws

Gent schrapt papierberg ‘zo hoog als de Eiffeltoren’

Enig idee welke impact het zou hebben als uw gemeentebestuur voortaan papierloos zou vergaderen? Bij Stad Gent hebben ze het uitgerekend. Vroeger kregen de gemeenteraadsleden alle besluiten op papier, samen goed voor een papierberg zo hoog als de Eiffeltoren. En hoe hoog is deze ook weer? Wij hebben het voor u opgezocht: 317 meter. Dat is gigantisch veel papier! 

De Gentse gemeenteraadsleden krijgen de agenda en de dossiers van de gemeenteraad enkel nog digitaal. Ook de zitting zelf volgen ze volledig digitaal: de burgemeester duidt op het scherm aan welk punt ter bespreking ligt en de gemeenteraadsleden kunnen via hun eigen scherm meevolgen. En dat allemaal dankzij Notula!

Papierloos vergaderen

Stad Gent noemt de digitalisering “een bijzondere vooruitgang voor de stadsorganisatie. De stapel ontwerpbesluiten die vroeger elk jaar naar het college en de gemeenteraad ging was zo hoog als de Eiffeltoren. 7 jaar later is die papiertoren zo goed als verleden tijd.” Een extra voordeel hiervan is dat de besluiten die de Stad Gent openbaar kan en mag maken, ook raadpleegbaar voor de Gentse burgers via de website www.gent.be.

Over Notula

Notula is een platform waarmee u digitaal kan vergaderen op een gestructureerde, transparante én efficiënte manier. Hiermee kan u eenvoudig agenda’s en vergaderingen beheren, alle voorbereidingen voor uw vergaderingen stroomlijnen en efficiënter samenwerken. U verdeelt de agenda en agendapunten digitaal zodat vergaderleden en bestuurders altijd de juiste informatie ter beschikking hebben. U vergadert papierloos met de Live Meeting Manager. Ook live streaming, het ontsluiten van beslissingen, … maken deel uit van Notula. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Notula? Meer info

Bron: artikel uit het Nieuwblad

Nieuwe telefoonnummers

Nieuwe telefoonnummers

Belangrijke update: Green Valley Belgium heeft nieuwe telefoonnummers! Vanaf nu kunt u ons bereiken op:  +32 11 30 01 60 (algemeen nummer)  en +32 11 30 01 61 (Servicedesk)

We raden u aan om deze nieuwe nummers meteen te gebruiken, aangezien de oude nummers slechts tijdelijk, tot eind juni, doorgeschakeld worden.

Belangrijke mijlpaal: 10 jaar Notula in Kortrijk

Belangrijke mijlpaal: 10 jaar Notula in Kortrijk

Belangrijke mijlpaal voor Kortrijk: al 10 jaar lang vertrouwt de stad op Notula voor hun besluitvormingsproces! Daar hoort wat lekkers bij, vonden we bij Green Valley Belgium. 10 jaar Notula in Kortrijk? Dat betekent meer dan 48500 agendapunten verspreid over 2200 vergaderingen. Dat zijn 90.000 publicaties, 1343 opgeslagen notulen en 38578 genomen besluiten.

Aanvragen voor grondwerken en signalisatievergunningen goedkeuren via Notula

Aanvragen voor grondwerken en signalisatievergunningen goedkeuren via Notula

Speciaal voor de behandeling van aanvragen voor de inname van openbaar domein voor grondwerken ontwikkelde Green Valley Belgium een koppeling tussen Notula en GIPOD. Hierdoor kan u nu zowel de vraag tot grondwerken als de bijhorende signalisatievergunning kunnen nu volledig digitaal worden afgehandeld. 

Notula Integreert naadloos met Digitaal Archief Vlaanderen (DAV)

Notula Integreert naadloos met Digitaal Archief Vlaanderen (DAV)

In deze video van Het Facilitair Bedrijf geeft Sander Vliegen inzicht in de integratie van Notula met Digitaal Archief Vlaanderen (DAV). Deze integratie, gerealiseerd in 2023 door Green Valley Belgium, biedt een oplossing voor de digitale archiveringsbehoeften van lokale overheden. 

Visma Roxit draagt klanten besluitvorming over aan Green Valley Belgium

Visma Roxit draagt klanten besluitvorming over aan Green Valley Belgium

Green Valley Belgium levert nu al software voor vergaderbeheer aan vele Vlaamse steden en gemeenten. Twaalf van de dertien Vlaamse centrumsteden – zo ook Antwerpen en Gent – gebruiken het product Notula om efficiënt te vergaderen. Met deze overname zal Green Valley Belgium nu ook Nederlandse lokale besturen bedienen.

Ook interesse in Notula?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.