Nieuws

Gent schrapt papierberg ‘zo hoog als de Eiffeltoren’

Enig idee welke impact het zou hebben als uw gemeentebestuur voortaan papierloos zou vergaderen? Bij Stad Gent hebben ze het uitgerekend. Vroeger kregen de gemeenteraadsleden alle besluiten op papier, samen goed voor een papierberg zo hoog als de Eiffeltoren. En hoe hoog is deze ook weer? Wij hebben het voor u opgezocht: 317 meter. Dat is gigantisch veel papier! 

De Gentse gemeenteraadsleden krijgen de agenda en de dossiers van de gemeenteraad enkel nog digitaal. Ook de zitting zelf volgen ze volledig digitaal: de burgemeester duidt op het scherm aan welk punt ter bespreking ligt en de gemeenteraadsleden kunnen via hun eigen scherm meevolgen. En dat allemaal dankzij Notula!

Papierloos vergaderen

Stad Gent noemt de digitalisering “een bijzondere vooruitgang voor de stadsorganisatie. De stapel ontwerpbesluiten die vroeger elk jaar naar het college en de gemeenteraad ging was zo hoog als de Eiffeltoren. 7 jaar later is die papiertoren zo goed als verleden tijd.” Een extra voordeel hiervan is dat de besluiten die de Stad Gent openbaar kan en mag maken, ook raadpleegbaar voor de Gentse burgers via de website www.gent.be.

Over Notula

Notula is een platform waarmee u digitaal kan vergaderen op een gestructureerde, transparante én efficiënte manier. Hiermee kan u eenvoudig agenda’s en vergaderingen beheren, alle voorbereidingen voor uw vergaderingen stroomlijnen en efficiënter samenwerken. U verdeelt de agenda en agendapunten digitaal zodat vergaderleden en bestuurders altijd de juiste informatie ter beschikking hebben. U vergadert papierloos met de Live Meeting Manager. Ook live streaming, het ontsluiten van beslissingen, … maken deel uit van Notula. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Notula? Meer info

Bron: artikel uit het Nieuwblad

Webinar: Notula & Digitaal Archief Vlaanderen

Webinar: Notula & Digitaal Archief Vlaanderen

De digitalisering van de overheid zorgt voor nieuwe uitdagingen met betrekking tot het beheer, de (lange termijn) bewaring en de ontsluiting van de digitaal gecreëerde of ontvangen informatie. Om deze uitdagingen aan te pakken werd het Digitaal Archief Vlaanderen opgestart. Tijdens dit webinar zoomen we in op de koppeling tussen Notula en het DAV.

Gebruikersdag Notula

Gebruikersdag Notula

50 key-users werkten we aan de roadmap van Notula. Na een korte introductie over de werking van deze gebruikersgroep zoomden we in op een aantal geplande verbeteringen en voorstellen. Een conceptuele lange termijn visie mocht vandaag ook niet ontbreken.  Nieuwe koppelingen, zoals het Digitaal Archief Vlaanderen stonden op de agenda.

UZ Leuven vereenvoudigt opzoekwerk dankzij digitaal archief in Notula

UZ Leuven vereenvoudigt opzoekwerk dankzij digitaal archief in Notula

Sinds december 2021 werkt het directiecomité van UZ Leuven met Notula. Op het eerste zicht geen voor de hand liggende keuze. “Het digitaal archief wordt stilaan opgevuld en het opzoekwerk loopt al veel eenvoudiger. Dat was ook het grootste pijnpunt van onze oude werkwijze.”

Hoe gaat het intussen met onze Digitale Roadmap?

Hoe gaat het intussen met onze Digitale Roadmap?

Vorig jaar lanceerden we trots onze digitale roadmap. Hierdoor krijgen klanten niet alleen inzicht in de roadmap van onze verschillende producten, maar ze kunnen deze ook mee bepalen door zelf suggesties te doen en op verbetervoorstellen te stemmen. Veel gebruikers hebben hun weg naar onze nieuwe digitale roadmap gevonden.

Ook interesse in Notula?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.