Nieuws

Nieuwe digitale dienstverlening voor stad en OCMW Beringen

De stad Beringen zet samen met Green Valley Belgium belangrijke stappen in haar digitale dienstverlening met een vernieuwde stedelijke website gekoppeld aan een performant thuisloket.

De stedelijke website werd vernieuwd met een fris en eigentijds design en hij is helemaal afgestemd op de nieuwe huisstijl van de stad en OCMW. De pagina’s zijn per thema opgebouwd en de structuur is helderder gemaakt. Zo vindt de gebruiker vlotter zijn weg naar de juiste stadsdienst.

Het thuisloket of e-loket, een onderdeel van SmartLoket, fungeert met haar gebruiksvriendelijke formulieren als digitale toegangspoort tot de  dienstverlening van de organisatie.

“De grootste verandering op de website is de invoering van het thuisloket waarmee je op een gebruiksvriendelijke manier van thuis uit gebruik kan maken van het nieuwe dienstverleningsconcept. De burger kan voortaan thuis nog meer documenten aanvragen en bekomen. Zo moet je voor de attesten van bevolking (14 attesten) en uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand (geboorteakte, huwelijksakte, …)  in de toekomst geen verplaatsing meer maken naar het administratief centrum. Zij kunnen voortaan 24/7 van thuis uit kosteloos aangevraagd worden met behulp van een eID. Deze documenten zijn digitaal ondertekend en 100% beveiligd en rechtsgeldig. Dit maakt deel uit van de verdere administratieve vereenvoudiging voor de burger en digitalisering van onze dienstverlening waarin we belangrijke stappen aan het zetten zijn,” vertelt Anne Wouters-Cuypers (schepen van communicatie).

Webinar: SmartLoket – Reistoelating minderjarigen

Webinar: SmartLoket – Reistoelating minderjarigen

Wist u dat dit ook volledig digitaal kan afleveren? Met de module SmartLoket – Reistoelating voor minderjarigen kunnen burgers digitaal een reistoelating aanvragen. Tijdens dit webinar zoomen we in op het volledige proces: van de aanvraag van de reistoelating, de ondertekening tot de automatische aflevering van het document. 

Attesten uit SmartLoket, nu ook via zelfbedieningsloketten in Antwerpen

Attesten uit SmartLoket, nu ook via zelfbedieningsloketten in Antwerpen

De zelfbedieningsloketten in Antwerpen al gespot? Je kan ze op maar liefst 32 plaatsen in de stad vinden!  Aan deze kiosk kan je zelf persoonlijke documenten afdrukken en een aantal andere zaken regelen. Voortaan kan je hier ook terecht om je attesten via SmartLoket aan te vragen.

Webinar: SmartLoket – Reistoelating minderjarigen

Herk-de-Stad live met SmartLoket – Reistoelating minderjarige

Herk-de-Stad is als eerste live met de nieuwe module SmartLoket – Reistoelating minderjarige. Burgers kunnen vanaf nu hun reisvergunning voor minderjarige kinderen digitaal aanvragen. En niet alleen de aanvraag, ook de ondertekening én aflevering kan volledig online.

Berlaar live met SmartLoket  – Inname openbaar domein

Berlaar live met SmartLoket – Inname openbaar domein

Berlaar is live met de module SmartLoket – Inname openbaar domein. Burgers kunnen vanaf nu hun signalisatievergunning voor werken digitaal aanvragen. Dankzij de koppeling met GIPOD worden de innames automatisch geregistreerd. GIPOD is het Generiek Informatieplatform...

Ook interesse in SmartLoket?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.