Nieuws

Gemeentelijke documenten voor Katelijnenaars komen voortaan snel en veilig in de mailbox

Voortaan kunnen inwoners van Sint-Katelijne-Waver heel wat gemeentelijke attesten en documenten volautomatisch aanvragen van thuis. Ze ontvangen het rechtsgeldige document meteen in hun digitale brievenbus. In totaal gaat het om twintig akten en attesten die, 24 op 24 en 7 op 7 , digitaal kunnen aangevraagd en ontvangen worden.

“Als de burger zich aanmeldt met zijn elektronische identiteitskaart of via de app Itsme, dan kan hij het aangevraagde document meteen downloaden. Een rechtsgeldige elektronische handtekening garandeert de echtheid van de documenten”, vertelt burgemeester Kristof Sels (N-VA), die bevoegd is voor dienstverlening. De gebruiker kan het document meteen afdrukken, maar het blijft ook drie maanden lang online beschikbaar. “Om de veiligheid te garanderen, zal het document niet rechtstreeks naar het e-mailadres van de aanvrager worden gestuurd. Want wat als die wordt gekraakt? De aanvrager ontvangt in zijn mailbox wel een link naar het document in zijn ‘persoonlijk digitaal dossier’, de federale Ebox en binnenkort ook in het Vlaams Burgerprofiel. ”, zegt schepen Digitalisering Sven Verelst (CD&V).

Tijdsbesparing

Een van de zaken die voortaan op deze manier kan worden aangevraagd, is het uittreksel uit het strafregister. “Dit document wordt veruit het meest aangevraagd. Meer dan duizend per jaar. Voor al deze mensen zal deze nieuwe manier van werken nu een hele tijdsbesparing opleveren. Ook de afhandeling van model 2, waarbij advies van de politie nodig is, verloopt volledig digitaal”, aldus de burgervader. “Als gemeente besparen we heel wat tijd nu deze zaken digitaal verlopen. Al enkele jaren zetten we hoog in op het digitaliseren van onze dienstverlening. We hebben nu opnieuw een belangrijke stap gezet”, besluit de schepen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Green Valley Belgium lanceert digitaal ondernemersloket

Green Valley Belgium lanceert digitaal ondernemersloket

Een ondernemer heeft heel wat administratieve formaliteiten waaraan voldaan moet worden. Met SmartLoket – Ondernemen verloopt dit voortaan volledig digitaal.  Zowel start-ups als gevestigde ondernemers kunnen hier vergunningen, machtigingen, toelatingen e.d. digitaal aanvragen.

Week van de webinar – van 24 april tot en met 27 April

Week van de webinar – van 24 april tot en met 27 April

Green Valley Belgium organiseert een week gevuld met interessante webinars en jij kan er bij zijn! Van maandag 24 april tot en met donderdag 27 april zoomen we in op verschillende onderwerpen rond SmartLoket. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een bepaalde module? We hebben maar liefst 7 onderwerpen en 17 sessies ingepland voor jou tijdens onze week van de webinar. 

Webinar SmartLoket – Ondernemen

Webinar SmartLoket – Ondernemen

Op donderdag 27/04/2023 organiseert Green Valley Belgium een webinar over SmartLoket – Ondernemen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit digitale loket voor ondernemers? Schrijf je meteen in voor dit webinar!

Webinar: SmartLoket – Reistoelating minderjarigen

Webinar: SmartLoket – Reistoelating minderjarigen

Wist u dat dit ook volledig digitaal kan afleveren? Met de module SmartLoket – Reistoelating voor minderjarigen kunnen burgers digitaal een reistoelating aanvragen. Tijdens dit webinar zoomen we in op het volledige proces: van de aanvraag van de reistoelating, de ondertekening tot de automatische aflevering van het document. 

Ook interesse in SmartLoket?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.