Nieuws

Maasmechelen lanceert ondernemersloket

Maasmechelen lanceert ondernemersloket

Een ondernemer heeft heel wat administratieve formaliteiten waaraan voldaan moet worden. Om dat voor de ondernemers gemakkelijk te maken, verloopt dit in Maasmechelen voortaan volledig digitaal, via SmartLoket. 

Zowel startende als gevestigde ondernemers kunnen vergunningen, machtigingen, toelatingen e.d. digitaal aanvragen. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat ook de verwerking en afhandeling van deze aanvragen digitaal gebeurt. Dit levert een enorme tijdswinst op, aanvragen worden sneller behandeld en de ondernemer krijgt sneller uitsluitsel. Een echte win-win dus. 

De Vlaamse overheid wil ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) ontwikkelde hiervoor een digitaal platform waar de gebruiker op één plaats volledige informatie van verschillende agentschappen en overheden vindt. Dit bleek tijdens de coronapandemie een grote meerwaarde te zijn voor ondernemers. Het platform bundelt alle steunmaatregelen voor de diverse sectoren: een handige tool om snel correcte informatie te vinden. Uiteraard is het ondernemersloket van Maasmechelen hier ook aan gekoppeld. 

Het digitaal loket is tot stand gekomen met financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het Maasmechelse project werd –samen met nog twee andere Limburgse gemeenten– geselecteerd en ondertussen helemaal uitgevoerd. 

In het Info magazine van Maasmechelen wordt ingezoomd op de voordelen van dit ondernemersloket:

  • Snelle afhandeling van de aanvragen: doordat alle informatie automatisch wordt geregistreerd en verwerkt, wordt de termijn voor afhandeling drastisch ingekort. 
  • Administratieve vereenvoudiging: één platform waar alle informatie en communicatie over een aanvraag wordt gebundeld. 
  • Tijdswinst voor alle betrokkenen: geen verplaatsingen naar het gemeentehuis, aanvraag omvat alle noodzakelijke informatie 
  • Duurzaam en efficiënt gebruik van mensen en middelen: geen papieren dossiers meer, communicatie via digitale kanalen, …

Een ondernemer heeft heel wat administratieve formaliteiten waaraan voldaan moet worden. Om dat voor de ondernemers gemakkelijk te maken, verloopt dit in Maasmechelen voortaan volledig digitaal. 

Lees het artikel in Info Magazine Maasmechelen of bezoek het ondernemersloket online. 

Lees meer over SmartLoket

Green Valley Belgium lanceert digitaal ondernemersloket

Green Valley Belgium lanceert digitaal ondernemersloket

Een ondernemer heeft heel wat administratieve formaliteiten waaraan voldaan moet worden. Met SmartLoket – Ondernemen verloopt dit voortaan volledig digitaal.  Zowel start-ups als gevestigde ondernemers kunnen hier vergunningen, machtigingen, toelatingen e.d. digitaal aanvragen.

Week van de webinar – van 24 april tot en met 27 April

Week van de webinar – van 24 april tot en met 27 April

Green Valley Belgium organiseert een week gevuld met interessante webinars en jij kan er bij zijn! Van maandag 24 april tot en met donderdag 27 april zoomen we in op verschillende onderwerpen rond SmartLoket. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een bepaalde module? We hebben maar liefst 7 onderwerpen en 17 sessies ingepland voor jou tijdens onze week van de webinar. 

Webinar SmartLoket – Ondernemen

Webinar SmartLoket – Ondernemen

Op donderdag 27/04/2023 organiseert Green Valley Belgium een webinar over SmartLoket – Ondernemen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit digitale loket voor ondernemers? Schrijf je meteen in voor dit webinar!

Webinar: SmartLoket – Reistoelating minderjarigen

Webinar: SmartLoket – Reistoelating minderjarigen

Wist u dat dit ook volledig digitaal kan afleveren? Met de module SmartLoket – Reistoelating voor minderjarigen kunnen burgers digitaal een reistoelating aanvragen. Tijdens dit webinar zoomen we in op het volledige proces: van de aanvraag van de reistoelating, de ondertekening tot de automatische aflevering van het document. 

Ook interesse in SmartLoket?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.