Nieuws

Maasmechelen lanceert ondernemersloket

Maasmechelen lanceert ondernemersloket

Een ondernemer heeft heel wat administratieve formaliteiten waaraan voldaan moet worden. Om dat voor de ondernemers gemakkelijk te maken, verloopt dit in Maasmechelen voortaan volledig digitaal, via SmartLoket. 

Zowel startende als gevestigde ondernemers kunnen vergunningen, machtigingen, toelatingen e.d. digitaal aanvragen. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat ook de verwerking en afhandeling van deze aanvragen digitaal gebeurt. Dit levert een enorme tijdswinst op, aanvragen worden sneller behandeld en de ondernemer krijgt sneller uitsluitsel. Een echte win-win dus. 

De Vlaamse overheid wil ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) ontwikkelde hiervoor een digitaal platform waar de gebruiker op één plaats volledige informatie van verschillende agentschappen en overheden vindt. Dit bleek tijdens de coronapandemie een grote meerwaarde te zijn voor ondernemers. Het platform bundelt alle steunmaatregelen voor de diverse sectoren: een handige tool om snel correcte informatie te vinden. Uiteraard is het ondernemersloket van Maasmechelen hier ook aan gekoppeld. 

Het digitaal loket is tot stand gekomen met financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het Maasmechelse project werd –samen met nog twee andere Limburgse gemeenten– geselecteerd en ondertussen helemaal uitgevoerd. 

In het Info magazine van Maasmechelen wordt ingezoomd op de voordelen van dit ondernemersloket:

  • Snelle afhandeling van de aanvragen: doordat alle informatie automatisch wordt geregistreerd en verwerkt, wordt de termijn voor afhandeling drastisch ingekort. 
  • Administratieve vereenvoudiging: één platform waar alle informatie en communicatie over een aanvraag wordt gebundeld. 
  • Tijdswinst voor alle betrokkenen: geen verplaatsingen naar het gemeentehuis, aanvraag omvat alle noodzakelijke informatie 
  • Duurzaam en efficiënt gebruik van mensen en middelen: geen papieren dossiers meer, communicatie via digitale kanalen, …

Een ondernemer heeft heel wat administratieve formaliteiten waaraan voldaan moet worden. Om dat voor de ondernemers gemakkelijk te maken, verloopt dit in Maasmechelen voortaan volledig digitaal. 

Lees het artikel in Info Magazine Maasmechelen of bezoek het ondernemersloket online. 

Lees meer over SmartLoket

Het nieuwe Verenigingsloket, krachtig verbonden met SmartLoket en CSderden

Het nieuwe Verenigingsloket, krachtig verbonden met SmartLoket en CSderden

Op 30 januari werd een eerste versie van het Verenigingsloket officieel gelanceerd. Green Valley Belgium is er trots op om deel uit te maken van dit nieuwe initiatief van de Vlaamse overheid. De gemeente Beveren is, met SmartLoket als pilootproject, één van de eerste steden en gemeenten in Vlaanderen die live is gegaan op dit platform. 

Herk-de-Stad optimaliseert dienstverlening burgerzaken met SmartLoket 

Herk-de-Stad optimaliseert dienstverlening burgerzaken met SmartLoket 

In het Limburgse Herk-de-Stad, een stad met ongeveer 12.750 inwoners, heeft het bestuur opmerkelijke stappen gezet om digitale dienstverlening te omarmen. In een gesprek met Alain Steenaerts, verantwoordelijke voor de Dienst Burgerzaken, vertelt hij waarom Herk-de-Stad met SmartLoket zo sterk heeft ingezet op digitalisering.

Green Valley Belgium lanceert digitaal ondernemersloket

Green Valley Belgium lanceert digitaal ondernemersloket

Een ondernemer heeft heel wat administratieve formaliteiten waaraan voldaan moet worden. Met SmartLoket – Ondernemen verloopt dit voortaan volledig digitaal.  Zowel start-ups als gevestigde ondernemers kunnen hier vergunningen, machtigingen, toelatingen e.d. digitaal aanvragen.

Week van de webinar – van 24 april tot en met 27 April

Week van de webinar – van 24 april tot en met 27 April

Green Valley Belgium organiseert een week gevuld met interessante webinars en jij kan er bij zijn! Van maandag 24 april tot en met donderdag 27 april zoomen we in op verschillende onderwerpen rond SmartLoket. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een bepaalde module? We hebben maar liefst 7 onderwerpen en 17 sessies ingepland voor jou tijdens onze week van de webinar. 

Ook interesse in SmartLoket?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.