Nieuws

Week van de webinar

Week van de webinar – van 24 april tot en met 27 April

Green Valley Belgium organiseert een week gevuld met interessante webinars en jij kan er bij zijn! Van maandag 24 april tot en met donderdag 27 april zoomen we in op verschillende onderwerpen rond SmartLoket. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een bepaalde module? We hebben maar liefst 7 onderwerpen en 17 sessies ingepland voor jou tijdens onze week van de webinar. 

Benieuwd hoe je SmartLoket kan inzetten om de dienstverlening van je organisatie te verbeteren? 
Schrijf dan zeker in voor één of meerdere sessies tijdens onze week van de webinar. Gratis, en volledig vrijblijvend.

Burger en burgerzaken

De burger registreert zijn adreswijziging online. SmartLoket geeft de aanvraag automatisch door aan de backoffice-toepassing. U blijft de aanvragen via de gekende weg behandelen. Op de gepaste momenten wordt de burger automatisch op de hoogte gehouden van de status en uitgenodigd om langs te komen op de dienst. 
 

Adreswijziging voor Hera-gebruikers

Adreswijziging voor Bravo-gebruikers

Adreswijziging voor Bevolking.net-gebruikers

Meldingen en klachten

Meldingen

Burgers, bedrijven en verenigingen registreren via een meldingskaart een melding. Deze meldingen worden centraal verzameld en kunnen onmiddellijk door de juiste dienst opgevolgd worden.

Klachten

Met SmartLoket heeft u een centraal beheerssysteem voor de registratie, het onderzoek en de afhandeling van klachten.

Openbare ruimte

Inname openbaar domein

De oplossing ‘Inname openbaar domein’ laat toe om innames openbaar domein aan te vragen en te behandelen. Zowel burgers, verenigingen als ondernemingen kunnen een inname openbaar domein aanvragen.

Evenementen

‘Evenementen’ helpt de burger vergunningen voor evenementen snel en efficiënt aan te vragen. Met deze oplossing verwerkt u de aanvragen en levert de nodige vergunningen af. Een vergunning kan gepaard gaan met een inname van het openbaar domein.

Ondernemen

Een ondernemer heeft heel wat administratieve formaliteiten waaraan voldaan moet worden. Met SmartLoket – Ondernemen verloopt dit voortaan volledig digitaal.  Zowel startende als gevestigde ondernemers kunnen vergunningen, machtigingen, toelatingen e.d. digitaal aanvragen. Ook de verwerking van deze aanvragen gebeurt volledig digitaal. Dit levert een enorme tijdswinst op! Aanvragen worden sneller behandeld en de ondernemer krijgt sneller uitsluitsel. Een echte win-win dus.

Zelf modelleren

SmartLoket is een bouwdoos, gevuld met bouwstenen, waarmee u zelf aan de slag kan. Door gebruik te maken van de verschillende bouwstenen kan u aanvragen digitaliseren in een zaak. Uw medewerkers behandelen deze aanvragen via vooraf gedefinieerde processtappen. Hierdoor wordt alle informatie verzameld in één digitaal dossier. U kan de voortgang van de aanvragen registreren en bewaken. Bovendien kan u de aanvrager eenvoudig informeren over de status van de behandeling.

Benieuwd?

Benieuwd hoe je SmartLoket kan inzetten om de dienstverlening van je organisatie te verbeteren? 
Schrijf dan zeker in voor één of meerdere sessies tijdens onze week van de webinar. Gratis, en volledig vrijblijvend.

Green Valley Belgium lanceert digitaal ondernemersloket

Green Valley Belgium lanceert digitaal ondernemersloket

Een ondernemer heeft heel wat administratieve formaliteiten waaraan voldaan moet worden. Met SmartLoket – Ondernemen verloopt dit voortaan volledig digitaal.  Zowel start-ups als gevestigde ondernemers kunnen hier vergunningen, machtigingen, toelatingen e.d. digitaal aanvragen.

Webinar SmartLoket – Ondernemen

Webinar SmartLoket – Ondernemen

Op donderdag 27/04/2023 organiseert Green Valley Belgium een webinar over SmartLoket – Ondernemen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit digitale loket voor ondernemers? Schrijf je meteen in voor dit webinar!

Webinar: SmartLoket – Reistoelating minderjarigen

Webinar: SmartLoket – Reistoelating minderjarigen

Wist u dat dit ook volledig digitaal kan afleveren? Met de module SmartLoket – Reistoelating voor minderjarigen kunnen burgers digitaal een reistoelating aanvragen. Tijdens dit webinar zoomen we in op het volledige proces: van de aanvraag van de reistoelating, de ondertekening tot de automatische aflevering van het document. 

Attesten uit SmartLoket, nu ook via zelfbedieningsloketten in Antwerpen

Attesten uit SmartLoket, nu ook via zelfbedieningsloketten in Antwerpen

De zelfbedieningsloketten in Antwerpen al gespot? Je kan ze op maar liefst 32 plaatsen in de stad vinden!  Aan deze kiosk kan je zelf persoonlijke documenten afdrukken en een aantal andere zaken regelen. Voortaan kan je hier ook terecht om je attesten via SmartLoket aan te vragen.

Ook interesse in SmartLoket?

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende demo.